4 Ocak 2011 Salı

Patatesli Börek Tarifi

patatesliborek22.jpg
Malzemeler
3 adet yufka,
5-6 adet patates,
3 adet yumurta,
1 su bardagi süt,
baharat (nane,kekiki tuz,,karabiber, pul birer) istege göre.
Hazırlanışı
Patatesi hasla ve çatalla yada ezici yardimiyla püre haline getir. İçine diger malzemeleri kat ve karistir. Bulamaç gibi bisi oluyor. Pek hos görünmüyor açikçasi :) ilk yufkayi ser üzerine bunu güzelce sür. (elinle yaydirirsan daha iyi oluyor) ikici yufkayi bunun üstüne serip tekrar karisimi sür ve üçüncü yufkayida ayni islemden geçir. (Karisimi üç yufkata esit miktarda sür ama) Sonra yufkayi rula halinde katla. iki yada üçe bölüp streçfilm ile sar ve buzluguna at. Pisireceginde çikartip bir parmak genisliginde dilimler halinde kez. Yagli kagit üzerine diz. üzerine sürmek için iki kasik yogurt ve bir yumurta sarisini çirpip sür.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler