4 Ocak 2011 Salı

Pratik Talaş Böreği Tarifi

Malzemeler
2 adet çarliston biber,
2 adet domates,
500 gr kuşbaşı kuzu eti,
1 adet büyük boy soğan,
4 yemek kasığı sıvı yağ,
12 adet milföy hamuru (dondurulmus),
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp soğanla birlikte ince ince kıyılır. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartın ve küp seklinde doğrayın. 4 yemek kasığı sıvı yağa önce soğanı, daha sonra biberi katıp kavurun. Soğanlar pembeleşince etleri ilave edin. Son olarak domatesleri katın ve suyunu çekene kadar pişirin. 6 adet milföy karesini yağlanan fırın tepsisine diniz. Her hamurun üzerine hazırladığınız karışımdan bir miktar koyarak kalan 6 adet milföy hamuru üzerlerine kapatın. Hamurların kenarlarına iyice bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden 160 derecede ısıttığımız fırına sürerek 40 dk pişirin.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler