27 Ocak 2011 Perşembe

Acılı Gazpacho

Soğuk içilen bu çorba tarifi, İspanya ile Portekiz ülkelerine özgü bir çorba tarifidir. Soğuk çorba çeşidi Gazpacho, Meksika’da da oldukça profesyonel yapılmaktadır. İspanya mutfağına özgü bol sebzeli bu çorbanın yapımı da oldukça kolaydır. Serin serin içebileceğiniz bu çorbayla birlikte sizde dünya mutfaklarını sofralarınıza taşımak istemez misiniz?
Acılı Gazpacho
 Malzemeler
•    5 adet domates
•    1 adet salatalık
•    1 adet salçalık kırmızı biber
•    3 diş sarımsak
•    4 dilim bayat ekmek
•    2 çorba kaşığı sirke
•    2 çorba kaşığı yoğurt
•    4 çorba kaşığı zeytinyağı
•    2-3 çorba kaşığı buzlu su
•    1 çay kaşığı kırmızı acı biber
•    Tuz
Süslemek İçin:
•    1 adet salatalık
•    1 adet kırmızı dolmalık biber
•    1 adet yeşil dolmalık biber
•    1 adet sarı dolmalık biber
•    İsteğe göre kekik
Yapılışı
1.    Domatesleri soyup, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini ayırın.
2.    Salatalığı soyarak küp şeklinde doğradıktan sonra kırmızı salçalık biberi temizleyip iri parçalar halinde doğrayın.
3.    Sarımsakları soyup, ekmek dilimlerini sirke ile ıslatarak elinizle sıkıp ufalayın.
4.    Hazırladığınız domates, salatalık, kırmızı salçalık biber ve sarımsağı robota alıp ezin.
5.    Acı biber ve tuzu ekledikten sonra ekmek içi ve 2-3 çorba kaşığı buzlu su ilave edip buzdolabında en az 1 saat bekletin.
6.    Yoğurt ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
7.    Üzerine yeşil, sarı ve kırmızı biberleri temizleyip küçük kareler şeklinde doğrayın.
8.    Sebzeleri çorbanın üzerine serperek hafifçe karıştırarak batmamalarını sağlayın.
9.    Arzuya göre süsleyip kekik serperek soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/


0 Yorum Ekle:

haberler