28 Mayıs 2013 Salı

İncir Dolması Tarifi

İncir Dolması Tarifi



Malzemeler:

15-20 adet kuru incir
iri dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su

Hazırlanışı:

İncirleri yumuşaması için 1 saat kadar ılık suda bekletin. Yumuşayan incirlerin içini elinizle açıp dövülmüş ceviz ile doldurun. Hazırladığınız dolmaları sığ bir tencereye sıra ile yerleştirin. Üzerine şekeri suyu ve zeytin yağını gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilerseniz kaymak ile servis yapın. 

İncir dolmamız hazır...

Afiyet olsun…

incir dolması , incir tatlısı , incir dolması tarifi

0 Yorum Ekle:

haberler