31 Aralık 2012 Pazartesi

Yılbaşı Hindisi Tarifi



Yılbaşı hindisi tarifim biraz geç kaldı ama sizler için güzel bir
tarif olsun istedim. Bunun için yemek kitaplarından da fikir
aldım. Biraz kendimden birşeyler koydum. Umarım yaptığınızda 
sizler de beğenirsiniz. Hindi tavuktan daha büyük ve pahalı
olduğu için çekirdek ailelere fazla gelebilir. Kimine göre de maddi 
külfeti olacaktır. Bu nedenle verdiğim tarifi hindi yerine orta boy
bir tavukla da yapabilirsiniz. Gayet güzel olur..............


                                YILBAŞI HİNDİSİ


HİNDİ DOLMASI



MALZEMELER
1 adet hindi
8 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 adet domates
4-5 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber

İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz



YAPILIŞI
Öncelikle bir gün önceden hindiyi alıp sosta bir gece bekletin.
Bunun için sırasıyla, önce hindiyi iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir 
yerde soğanları rendeleyin. Sarımsakları dövün veya küçük küçük 
doğrayın. İçine 2 limon suyunu ilave edin. Salça, tuz, karabiber, kekik
ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu 
sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin. Hindinin iç ve dış 
kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla 

yağlayın  ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu bir kez 
daha hindinin  üzerine sürün. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana 
dek pişirin.
NOT : Bu sosla  tavuk da pişirebilirsiniz.
Hindiniz pişerken pilavınızı yapmaya başlayın. Pişirme işlemleri 
tamamlanınca arzunuza göre  iç pilavı hindinin içine kenarlarına 
koyarak süsleyip serviz yapın. Afiyet olsun......



0 Yorum Ekle: