21 Eylül 2012 Cuma

Taze Bakla Ezmesi Tarifi


Taze Bakla Ezmesi
MALZEMELER
1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardagi sizma yag
1 adet büyük sogan
1/2 kahve fincani limon suyu
3 tatli kasigi toz seker
1/2 demet dereotu
Tuz

YAPILIŞI
Taze baklanin iç kabuklarini soyun. Yikadiktan sonra tencereye koyun.
Dörde bölünmüs sogan, sizma zeytinyagi, limon suyu, tuz, seker,
dereotunun yarisi ve 3 su bardagi su ekleyin. Orta ateste bakla
yumusayincaya kadar pisirin.
Bakla pistikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendirda karistirarak
püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabinda 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis tabagina ters çevirerek çikarin, üzerine
kiyilmis dereotu serpip servis yapin.
haberler