21 Eylül 2012 Cuma

Somonlu, Ispanaklı Rulo Tarifi

Somonlu, Ispanaklı Rulolar

MALZEMELER
2 paket dondurulmus ispanak,
30 gram yag,
1/2 bardak ince dogranmis yesil sogan
1 yemek kasigi dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek kasigi misir unu
1 yemek kasigi limon suyu
1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için:
1/4 bardak dogranmis yesil sogan,
1 tatli kasigi ince dogranmis dereotu,
1 yemek kasigi limon suyu
250 gram krem peynir
250 gram somon füme
 
YAPILIŞI
Ispanagi haslayip suyunu çikartin. Tereyagini tencerede eritin. Sogan ve
dereotunu ekleyip 1 dakika pisirin. Ispanagi ekleyin. Karabiberle
tatlandirip atesten alin. Yumurtalari çirpin. Misir ununu ispanakli karisim,
limon suyu ve yumurtayi bir kapta karistirip yaglanmis tepsiye yayin.
Sertlesinceye kadar firinda tutun.
Çikardiktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir
serpin. Yine bir havluyla örterek sogumaya birakin. Sogan, dereotu ve
peyniri mutfak robotunda 30 saniye karistirin.
Ispanakli hamuru uzunlamasina üçe bölüp bir parçasini alta yerlestirin.
Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun. Bir kat daha harçtan
koyup ikinci ispanak katini yerlestirin ve malzemeniz bitene kadar ayni
sekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyeceginiz
yemeginizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
haberler