1 Eylül 2012 Cumartesi

Patatesli Tepsi Köftesi Tarifi

Patatesli Tepsi Köftesi

MALZEMELER
750 gr Iki Defa Çekilmis Dana-Koyun Karisimi Kiyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarisi
1 Orta Boy Sogan
1 Demet Maydanoz (Ince Kiyilmis)
Tuz, Karabiber
Köfte Bahari
1 Su Bardagi Ayçiçek Yag
500 gr (5 Adet Orta Boy) Patates(Kabuklari Soyulup,Yarim Santim
Kalinliginda Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmis)
1 Çorba Kasigi Un
200 gr (2 Orta Boy) Olgun Domates Ya da 1 Bardak Domates Suyu
15 gr (1 Çorba Kasigi) Tereyag Ya da Margarin
4-5 Dal Dereotu (Ince Kiyilmis)

YAPILIŞI
Önce ekmeklerin kabuklarini alip, islatin. Sonra sikarak ufalayin. Karisik
kiyma, ekmek içi, yumurta sarisi, sogan, maydanoz, tuz, biber ve köfte
baharini bir kaba koyun. Iyice yogurup, bu harçtan yuvarlak yassi
köfteler yapin. Ayçiçek yagini bir tavada kizartin. Patatesler pembelesmeden
altin rengini alincaya kadar kizartin. Ayni yagda, çok az una buladiginiz
köfteleri de hafifçe kizartarak bir tabaga alin. Bir tepsiye köfte ve patatesleri
birer sira olmak üzere dizin. Üzerine bir kasik yagla, bir tasim kaynatilmis
domates suyunu dökün, üzerine dereotu serperek 175 derecelik firinda
yaklasik 20-25 dk pisirin. Sicak olarak servis yapin.
haberler