2 Temmuz 2012 Pazartesi

Galeta Unlu Kıymalı Poğaça Tarifi

Galeta Unlu Kıymalı Poğaça
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket  kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için;
150-200 gr. kıyma
2 tane soğan
7-8 dal  maydanoz
mısır yağı
tuz, karabiber
dışına; galeta unu

YAPILIŞI
Hamur yoğurma kabına unu alalım.İçine sıvıyağ, yoğurt, yumutra, tuz ve kabartma tozunu ilave edip yoğuralım. Kıvama gelen hamuru bir kenara alıp bekletelim. Bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ocaktan aldığımız sotelenmiş kıyma ve soğana ince kıydığımız maydanozu ekleyelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım. Ortasına kıymalı harçtan yeteri kadar koyup kapatalım. Galeta ununa batırıp yağlanmış tepsiye dizelim. 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
haberler