5 Temmuz 2013 Cuma

Tavuk Nasıl Marine Edilir?


Tavuk Nasıl Marine Edilir?


Tavuk marine etmenin püf noktalarını öğrenmek istiyor iseniz doğru yerdesiniz.


Her türlü tavuk yemeğinde yemeğimizin daha lezzetli olması için tavuğu önceden marine etmeliyiz. Bu şekilde; ister tencerede, fırında ya da kızartarak yapacağınız tavuğu daha yumuşak ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz. 

Eğer sote şeklinde bir tavuk menüsü hazırlamak istiyorsanız zeytinyağı ile, göğüs eti kullanacaksanız sütle, ızgara ya da tavuk kanadını yine fırında kızartacaksanız yoğurtla, soğan suyu ile ya da çeşitli baharatlarla marine ederek tavuğunuzu daha lezzetli yapabilirsiniz. 

Yine bahsettiğimiz gibi bu marine işlemlerini yemeğimize önceden uygularken, zeytinyağı kullanmakta çekinmeyin derim. Süt, yoğurt, soğan suyu misali olmak üzere içerisinde asit içeren ürünler kullanabilirsiniz. Marinasyonunuzu daha lezzetli bir hale getirmek için, çeşitli baharatları da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Taze kekikler, biberiyeler, taze çekilmiş kişnişler, karabiber, pulbiber, sarımsak ya da sarımsak tozu gibi çeşitli baharatlarla karıştırıp dinlendirme işlemini uygulayarak tavuk etinizi pişirmeden hemen önce yumuşatabilir ve lezzetlendirebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra hazırlayacağınız tavuk yemeğiniz, hem daha lezzetli, hem daha çabuk pişecek ve hem de sindirim açısından da daha sağlıklı bir hale gelecektir. 

Son olarak da tavuk etlerini marine etme süreleri hakkında kısaca açıklamalarda bulunmak istiyorum. Tavuk etlerini marine etme süreleri etin cinsine göre farklılık göstermekte. Mesela; bir göğüs etini marine ederken buzdolabında minimum 3 ya da 4 saat kadar dinlendirmelisiniz. Ya da şinitzel gibi bir kızartma yapacaksanız, göğüs etinizi sütün içerisinde 1 saat kadar dinlendirmeniz yeterli olacaktır. Yahut kanat gibi ızgara yapacaksanız, soslandırma işleminden sonra yaklaşık yarım saat kadar dinlendirmeniz yeterli olacaktır. 

0 Yorum Ekle:

haberler