4 Aralık 2012 Salı

Domatesli Barbunya Balığı Tarifi






DOMATESLİ BARBUNYA BALIĞI

domatesli barbunya balığı
MALZEMELER
8 Orta boy Barbunya
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Küçük Sogan
2 Orta Boy Dolmalik Biber
4 Orta Boy Domates
1 Defne Yapragi
1/2 Tatli Kasigi Tuz
1/3 Tatli Kasigi Karabiber
1 Çorba Kasigi Kiyilmis Dereotu
1/2 Tatli Kasigi Biberiye
1 Küçük Limon

YAPILIŞI
Önce firininizi orta hararette isitin. Ön hazirlik olarak sogani piyaz dograyin.
Dolmalik biberi, sap ve çekirdekli kismini çikarip attiktan sonra, ince seritler
halinde kesin. Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini çikarttiktan sonra,
iri zar biçimi dograyin. Barbunyalarin pullarini kaziyip karnini yarin. Iç organlarini
ve galsamelerini çikarip atin. Bol akar suyla yikayin. Limonu ince dilimleyin.
Küçük bir tencerede, tereyagi orta ateste eritin. Yag erir erimez sogani
katip 2 dakika, sik sik karistirarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere
karistirdiktan sonra domates, defne yapragi, tuz ve karabiberini koyup 5
dakika pisirin. Tencereyi atesten alin. Dereotunu ilave edip karistirin.
Barbunyalari, cam kaba yerlestirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates
sosunu baliklarin üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabi
isitilmis firina sürüp 20-25 dakika pisirin. Kabi firindan alip, baliklari sicak
olarak servis edin.

0 Yorum Ekle:

haberler