10 Aralık 2012 Pazartesi

Biber Kebabı Tarifi





BİBER  KEBABI
biber kebabı
MALZEMELER
500 gr kiyma
4 dilim ekmek içi
1 kg sivri biber
250 gr mantar
1 adet sogan
3 - 4 adet patates
2 adet domates
1 kase Yogurt
1 demet maydanoz
kizartmak için sivi yag

YAPILIŞI
Patatesi ayiklayip rendeleyin. Kiymayi, ekmek içini, rendelenmis sogani,
maydanozu, naneyi, kekigi, karabiberi ve tuzu beraber yogurun. Ceviz
büyüklügünde parçalar alip köfteler hazirlayin. Sivi yagi kizdirip,
rendelenmis ince patatesleri ve sonra da biberleri kizartin. Mantar ve
domatesleri 2 dakika yagda sote edin. Daha sonra köfteleri
kizartin. Servis tabagina ince rendelenmis patatesleri koyun, üzerine
yogurt dökün. Kizarmis domatesler, mantarlar ve biberleri dizin. En üstüne
kizaran köfteleri koyun ve yogurt esliginde servise sunun.

0 Yorum Ekle:

haberler