10 Aralık 2012 Pazartesi

Avcı Usulü Kuzu Eti Tarifi




AVCI  USULÜ KUZU ETİ


avcı usulü kuzu eti
MALZEMELER
800 gr. kuzu sirti
500 gr. domates
400 gr. patates
1 adet sogan
5 dis sarmisak
4 çorba kasigi zeytinyagi
Defne yaprağı, tuz

YAPILIŞI
Eti büyük parçalar halinde dograyin, kabugu soyulmus soganlari halka
seklinde kesin, patatesleri soyup küp seklinde dograyin. Zeytinyagini bir
tavada isitin. Dilimlenmis 2 dis sarmisagi ekleyip, pembelesinceye kadar
kavurun. Kabi atesten indirin. Firin kabinin dibine soganlari yerlestirin,
üzerine kuzu eti ve patatesleri birer sira dizin. En üste domatesi yayin.
Üzerine kalan 3 dis sarmisagi koyup, tuzu serpin. Kabin üzerini alüminyum
folyo ile kapatin. Önceden 180 derece isitilmis firinda 30 dakika pisirin.
Kabin üzerindeki folyoyu çikarin, tekrar firina koyun. Arada bir karistirarak
20 dakika daha pisirin. Sicak olarak servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler