17 Kasım 2012 Cumartesi

Şafak Çorbası Tarifi











ŞAFAK   ÇORBASI
şafak çorbası tarifi
MALZEMELER
3 Adet sogan
4 Adet domates
1 Su bardagi süt
4 Su bardagi et suyu
500 gr kiyma
6 Çorba kasigi un
4 Çorba kasigi siviyag

YAPILIŞI
Unu yagin içinde kavurun. Ince ince kiyilmis sogani ilave edin.
Soganlar kavrulurken dogranmis domates ve et suyunu ilave edin.
Yaklasik 40 dakika sonra süzgeçten geçirin. Kiymalardan küçük
küçük misket köfteler yapin ve süzdügünüz çorbanin içine atip, tekrar
atese oturun. 15 Dakika daha pisirin. Süt ile yumurtalari çirpin ve çorbayi
atesten indirirken karistirarak yavas yavas içine katin. Sicak olarak servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler