19 Kasım 2012 Pazartesi

Naneli Bezelye Çorbası Tarifi






NANELİ BEZELYE ÇORBASI
naneli bezelye çorbası tarifi
MALZEMELER
500 gr bezelye
2 Adet arpacik sogan
Yarim adet kereviz
50 gr dilimlenmis pastirma
1.5 çorba kasigi tereyagi
1 Adet küçük göbek salata
1 Çay fincani krema
4 Su bardagi et suyu
3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kasigi kuru nane
2 Dilim tost ekmegi

YAPILIŞI
Kereviz, pastirma ve arpacik soganlarini küçük küpler halinde dograyin.
Göbek salatayi yikayip, iri parçalar halinde kesin. 1 Çorba kasigi tereyagini
tavada eritip sogan, kereviz ve pastirmayi ekleyin. Sik sik karistirarak kavurun.
Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karistirin. Kapagini kapatip
20-25 dakika kadar pisirin ve ilinmaya birakin. Karisimi blendir ile ezip tekrar
atese alin. Krema ve ince dogranmis nane yapraklarini ilave edip, 20 dakika daha
pisirin. Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde dograyin. Kalan tereyagini tavada
eritip ekmekleri kizartin. Çorbayi servis tabaklarina paylastirip kizarmis ekmek,
nane yapraklari ve tane kirmizibiber ile süsleyerek sicak olarak servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler