20 Kasım 2012 Salı

Mengen Çorbası Tarifi





MENGEN  ÇORBASI
mengen çorbası
MALZEMELER
1 Çay fincani pirinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardagi un
2 Kepçe yogurt
4 Adet patates
1 Yemek kasigi nane
3 Çay kasigi tuz
1 Adet yumurta
2 Yemek kasigi margarin

YAPILIŞI
Kemik suyunu veya suyu kaynatin. Yikanmis pirinci ilave edip pisirin.
Un, limon suyu, yogurt ve yumurtanin sarisini az miktarda su ilave ile
çipin. Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek sürekli karistirin.
Kivami koyulasincaya kadar pisirin. Eritilmis 2 yemek kasigi margarinde
naneyi kizartip, çorbanin üzerinde gezdirin. Diger tarafta küçük küpler
halinde dogranmis patatesleri siviyagda kizartip süzün ve çorbaya ilave edin.
Tuz ekleyip ocaktan alin.

0 Yorum Ekle:

haberler