30 Kasım 2012 Cuma

Limonlu Rulo Çörek Tarifi






LİMONLU  RULO ÇÖREK

limonlu rulo çörek
MALZEMELER
15 gr yas maya
3 Su bardagindan bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardagi tozseker
1 Adet yumurta
Yarim su bardagi süt
50 gr margarin
Içi için :
1 Adet rendelenmis limon kabugu
Yarim su bardagi tozseker
2 Çorba kasigi misir unu
1 Paket vanilya

YAPILIŞI
Yas mayayi, çeyrek su bardagi sicak suda eritip, 8-10 dakika bekletin.
Un, tuz ve tozsekeri bir kaba alin. Yumurtayi, sütü, margarini, ve mayayi
üzerine ekleyin. Tüm malzemeyi birbirine karistirin. Kulak memesi yumusakliginda,
ele yapismayacak sekilde bir hamur elde edene kadar yogurun. Gerekirse azar
azar un ekleyin. Böylece kivamini daha rahat tutturursunuz. Hamuru yogurdugunuz
kabin üzerini bir kapakla örtün. Serin bir yerde 6 saat bekletin. Bu sürenin sonunda
hamuru alin ve düz bir zemini hafifçe unlayin. Merdane ile hamuru 30*50 santim
büyüklügünde bir dikdörtgen seklinde açin. Içi için verilen tüm malzemeyi karistirin.
Açtiginiz dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün. Uzun kenardan tutarak
kivirin ve rulo sekline sarin. Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin. Bu dilimleri yagli
kagitla kaplayin ve tepsiye dilimleyin. 1 Saat tepside ilik bir yerde bekletin.
Daha sonra 200 dereceli firinda dilimler kizarana dek pisirin. Soguduktan
sonra servis yapın.

0 Yorum Ekle:

haberler