22 Kasım 2012 Perşembe

Havuç Çorbası Tarifi





HAVUÇ   ÇORBASI
sütlü havuç çorbası
MALZEMELER
6 Su bardagi etsuyu
3 Adet büyük boy havuç
3 Çorba kasigi siviyag
2 Kahve fincani un
2 Adet yumurta sarisi
1 Su bardagi su
2 Su bardagi süt, tuz

YAPILIŞI
Havuçlari ince dograyip, 2 çorba kasigi siviyagda hafifçe öldürün.
Sonra 1 su bardagi suda haslayin ve iyice yumusak bir hale getirin.
Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardagi etsuyu,
yeterice tuz ve püre haline getirdiginiz havuçlari koyup kaynamaya birikin.
1 Çorba kasigi siviyagda unu kavurun. Karistirarak 2 su bardagi süt ilave edin.
Yumurta sarilarini ilave ederek iyice karistirin. Atesten aldiginiz havuçlu karisima
azar azar dökerek bir taraftanda karistirarak kaynama derecesine gelince bir tasim
kaynatip, ocaktan alin. Sicak olarak servis yapin.
 

0 Yorum Ekle:

haberler