15 Ekim 2012 Pazartesi

Pişi Tarifi






Pişi Tarifi
MALZEMELER
•  2 su bardağı süt
•  Yarım çay bardağı sıvıyağ
•  Yarım çay bardağı su
•  1 paket yaş maya
•  2 tatlı kaşığı tuz
•  2 adet küp şeker
•  Aldığı kadar un
YAPILIŞI 
2 su bardağı sütü az ılıtın.  Sonra süte 1 paket yaş maya ve 2 adet küp şekeri ilave edin. Derin bir kaba yarım çay bardağı suyu, sıvıyağı ve 2 tatlı kaşığı tuzu alın. Bu karışıma daha önce maya ve şeker ilave edilen sütü de ekleyip iyice karıştırın. Son olarak bu karışıma alabildiğince un ilave edip, kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun. 1 saat kadar hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli veriniz ve daha önce kızdırılmış yağda kızartınız.

0 Yorum Ekle:

haberler