15 Ekim 2012 Pazartesi

Karnıyarık Tarif


Karnıyarık Tarif

karnıyarık tarifleri
MALZEMELER
•    250 gr kıyma
•    6 adet patlıcan
•    4 çarliston biberi
•    2 diş sarımsak
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    2 su bardağı su
•    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
•    1 kırmızı biber
•    3 domates
•    1 soğan
•    Karabiber
•    Tuz
Kızartmak İçin
•    Ayçiçeği yağı
Üzeri İçin
•    Domates
•    Biber
YAPILIŞI
1.   Patlıcanları  soyup ortasını bıçakla çizin ve 10 dakika tuzlu suda bekletin.
2.   Sonra kağıt havluyla kurulayın.
3.   Tavada yağı kızdırın ve kuruladığınız patlıcanları yağda kızartın.
4.   Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
5.   Soğanları küp şeklinde doğrayın ve ince doğranmış sarımsaklarla birlikte ayrı bir tencerede kızdırdığınız yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
6.   Kıymayı, ince doğradığınız biberleri ve domatesi salçayla birlikte soğanlı harca ilave edin.
7.   1.5 su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber ekleyip, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
8.   Suyunu süzdürün ve içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
9.   Patlıcanları fırın kabına dizin ve içlerine kıymalı harcı doldurun.
10. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirip 10 dakika pişirin.
11. Sıcak olarak servis edin.
www. lezzetarifleri.blogspot.com

0 Yorum Ekle:

haberler