25 Eylül 2012 Salı

Yeşil Salata Tarifi

karışık salata tarifi , karışık salata tarifleri , karışık salata tarif
Yeşil Salata

MALZEMELER
100 gr Semizotu
1 Kivircik Marul
1 Kirmizi Sogan
100 gr Kurutulmus Domates (hazir ürün)
50 gr Dana Jambon
100 gr Mantar
5 Çorba Kasigi Siviyag
Tuz, Karabiber
1 Çorba Kasigi Kekik
6 Çorba Kasigi Sirke

YAPILIŞI
Semizotunu yikayip ayikladiktan sonra yapraklarini iri iri kiyin. Marulu
yikayip ayiklayiin ve büyük parçalar halinde dograyin.
Semizotu ve marulu kapakli bir kaba doldurup buzdolabinda bekletin.
Bu arada sogani soyup halkalar halinde dograyin. Domates ve jambonu
küçük küpler halinde dograyin. Mantarlari ayiklayip ince dilimler halinde
dograyin.
Bir tavada 1 çorba kasigi yagi kizdirip jambonu hafifçe kavurun. mantari
ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandirin.
Tavaya domatesi ekleyip kisa süre daha kavurun. Tavadaki karisimi bir
kaseye alip kalan yag, sirke, tuz ve karabiberle tatlandirin. Kasenin üzerini
kapatarak buzdolabinda bekletin.
Servis yapmadan önce malzemelerin tamamini buzdolabindan çikarip
büyük bir servis kasesinde harmalayin.
Dilerseniz salatanin üzerini maydanoz ve feslegen yapraklari ile süsleyin.

0 Yorum Ekle:

haberler