Sebze Sosu |
MALZEMELER
1 sogan
1 dis sarimsak
1 havuç
2 kereviz
1 çorba kasigi siviyag
1 çorba kasigi köri
100 gr haslanmis taze fasulye
1/2 çorba kasesi su
2 çorba kasigi limon suyu
1/2 kase süzme yogurt
YAPILIŞI
Sogani ince ince dograyin, sarimsagi ezin. Havucu temizleyip rendeleyin,
kerevizi soyup küçük küpler halinde dograyin. Hazirladiginiz sebzeleri
tencereye alip siviyag ekleyin. Kapagi aralik olarak kisik ateste 10-12
dakika pisirin. Sebzeler suyunu salmaya baslayinca köriyi ilave edip
kokusunu birakmasi için 1-2 dakika bekleyin. Yarim kase su, limon
suyu ve haslanmis fasulyeleri ekleyip tahta kasikla karistirarak 5 dakika
pisirin. Gerekirse bir miktar daha su ekleyin. Hazirladiginiz karisimi blender
veya mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar ezerek çirpin. Yogurdu ekleyin
ve karistirarak krema kivaminda bir sos haline getirin. Kisik ateste 6-7 dakika
kadar pisirin. Tuz, karabiber serpin ve sicak olarak servis yapin.