31 Ağustos 2012 Cuma

Patatesli İçli Köfte Tarifi

Patatesli İçli Köfte



MALZEMELER
3 Su Bardagi Ince Bulgur
Yeterince Su
1 Adet Yumurta
1-1,5 Çay Bardagi Un
Tuz
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Sogan
1/2 Çay Bardagi Siviyag
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
1/2 Çay Kasigi Salça
1/2 Çay Bardagi Siviyag
1 Çorba Kasigi Salça (Biber Salçasi)
Pul Biber

YAPILIŞI
Patatesleri haslayalim. Kabuklarini soyup rendeleyelim. Soganlari yemeklik
dograyip, siviyagda pembelestirelim. Salçayi ilave edip, bir dakika daha
kavuralim. Ardindan, incecik dogranmis patatesleri ve maydanozu ilave
edelim. Tuz ve biberini ayarlayarak atesten alalim. Daha sonra kullanmak
üzere bekletelim. Ince bulguru yeterince sicak su ile islatalim. (kisirlik
bulgur islatir gibi) Bulgur sisince, içine unu, yumurtayi ve tuzu, ilave ederek
uzun süre yoguralim. Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar
koparip önce elimizi islatarak yuvarlayalim. Sonra isaret parmagimiz yardimiyla
döndüre döndüre köftenin içini oyalim. Mümkün oldugunca ince oymaya özen
gösterelim. Patatesli içten yeterince koyup, köftenin agiz kismini büzerek
kapatalim (köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurma yoksa piserken çatlar).
Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalim. Köfteleri kaynayan suya atip,
5-6 dk haslayalim. Delikli kepçe ile çikartalim. Köfteleri dilersek kizartalim. Sosu
için, salçayi siviyagda 2 dk kavuralim. Pul biber ilave ederek, atesten alalim. Bu
sosu, köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalim.

haberler