15 Ağustos 2012 Çarşamba

Julia Child Yemek Tarifleri , Julia Child Tavuk Tarifi


 Malzemeler:

1 Adet İri Bütün Tavuk
3 Adet Limon
Taze Kekik
Biberiye
4 Adet Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Karabiber
1 Adet Büyük Beyaz Soğan
Bir paket kuzu kulağı otu




Yapılışı:




Fırınımızı 200 dereceye getiriyoruz.


Bir kaba limonlarımızı sıkıyoruz ve limonları da kabın içerisine atıyoruz. Bir tutam taze kekik, biberiye ve 4 adet sarımsağı da sadece bıçakla üzerini ezip içerisine atıyoruz. Biraz tuz, karabiber, pul biber ve kuru kekik ilave edip elimizle karıştırıyoruz.

Tavuğumuzu önce güzelce yıkıyoruz. Sonra kabın içine tavuğu da yatırıp güzelce sosa bulanmasını sağlıyoruz. Kıç tarafındaki boşluktan kabın içerisindeki tüm malzemeleri koyuyoruz.



Bir borcama soğanımızı halka halka doğrayıp tavuk için yatak yapıyoruz. Tavuğu üzerine oturtup, kap içerisinde kalan suyu da üzerinden döküyoruz. Son olarak üzerinde biraz zeytinyağı gezdirip, 1,5 saat pişmek üzere fırına veriyoruz.

Geniş bir tabağın içerisine Kuzu Kulağı otlarını diziyoruz. Üzerine de fırından çıkardığımız borcamda yer alan soğanları ekliyoruz. Son olarak da üzerine tavuğumuzu yerleştirip servis için masamıza götürüyoruz.

Afiyet olsun!
haberler