14 Ağustos 2012 Salı

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi



Bahçıvan Kebabı
MALZEMELER
1 kg kusbasi kuzu eti
30 adet arpacik sogani
3 çorba kasigi tereyag
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr sultani
Bezelye
Tuz, karabiber
Kirmizi pulbiber
1/2 demet dereotu

YAPILIŞI
Eti yikayip bir tencereye koyun. Tereyag ile birlikte hafifçe kavurun.
Halka seklinde dogranmis havucu ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip,
hafif ateste et yumusayip suyunu çekene kadar 1 saat pisirin.
Et suyunu çekince, kabuklari soyulup iri dogranmis domates, havuç,
bezelye, arpacik sogani, tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Et
yumusayip, kendi yagina kalincaya kadar hafif ateste 1 -1,5 saat pisirin.
(Etin suyu azaldikça en fazla 2 su bardagi ilik su ekleyebilirsiniz.)
Arpacik soganli bahçivan kebabini üzerine ince kiyilmis dereotu serptikten
sonra sicak olarak sefis yapin.
haberler