Doldurulmuş Kabak |
MALZEMELER
4 adet 150 gramlik kabak
75 gr sogan
1-2 dis sarimsak
1 çorba kasigi siviyag
1 tatli kasigi baharat
225 gr dogranmis domates
275 gr pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr ufalanmis kuru ekmek
Dilediginiz otlardan birkaç sap
YAPILIŞI
Her kabagi uzunlamasina ikiye bölün. Etli kismini çikartip incecik kiyin.
Sogan ve sarimsagi da ince ince dograyin. Teflon tavada zeytinyagini
hafifçe kizdirin. Dogranmis kabak içi, sogan, sarimsak ve karisik baharati
sote edin ve 4-5 dakika pisirin. Yikayip hasladiginiz pirinci süzüp, domatesle
birlikte tavaya alin ve 10 dakika kadar pisirin. Bos kabaklarin içine jambonu
serin. Üzerine pirinçli karisimdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek
ufaklarini serpistirdikten sonra yüksek isidaki firina atip 25 dakika, peynir
eriyip ekmekler kizarincaya kadar kizartin. Dilediginiz dogranmis otlarla
süsleyip, servis yapin.