23 Temmuz 2012 Pazartesi

Sebzeli Balık Çorbası Tarifi


Sebzeli Balık Çorbası



MALZEMELER
2 lt (8 bardak) balik suyu
1 orta boy sogan
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 orta boy patates
1 yemek kasigi tuz
1 kahve fincani pirinç
Terbiyesi: 2 yemek kasigi un
2 adet yumurta sarisi
½ kahve fincani limon suyu


YAPILIŞI
Sebzeleri ayiklayip nohut büyüklügünde dograyin. Yikanmis pirinçle beraber üzerini geçecek kadar suyla atese koyun. Sebzeler ve pirinç yumusadigi zaman balik suyu ve tuz katin. Bir kapta un, yumurta sarisi, limon suyu, ½ bardak suyu bir telle çirpin. Kaynamakta olan çorbaya karistirin, 1-2 dakika sonra atesten indirin.
haberler