|
Topaç Tarifi |
MALZEMELER
3 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
yarım kg yağlı kıyma
5 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı kuru nane
tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
sıvıyağ
YAPILIŞI
Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ağzı kapalı bir kapta,yumuşaması için bir saat bekletin.Yumuşayan bulgurun üzerin yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.Elinizi arada bir ıslatarak bulgur ile soğanı 15-20 dk yoğurun.Daha sonra kıyma,sarımsak,kuru nane,tuz,karabiber ve pulbiberi ilave ederek bulgurlar iyice yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin.Son olarak ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip bir iki kere karıştırın.İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp,avucunuzda yassılaştırarak köfteler hazırlayın.Hafifçe yağlanmış tavada veya ızgarada pişirip sıcak olarak servis yapın.
ALİME YILMAZ
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder