28 Haziran 2012 Perşembe

Patates Püresi Tarifi

Patates Püresi
MALZEMELER
Beş adet patates
Bir buçuk su bardağı süt
İki yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI

Bir tencereye tereyağımızı koyup eritelim, üzerine haşlayıp soyduğumuz patateslerimizi ekleyip, patatesleri ezerek karıştıralım. Karışımımızın üzerine soğuk sütümüzü ilave edip, karıştıralım. Ocak üzerinde sütümüz ısınmaya başladığı zaman, pürenin kıvamı gelmeye başlayacak bu arada yeteri kadar tuz atalım. Eğer pürenizin katı olmasını istiyorsanız, ocakta fazla tutun. Ama daha sıvı olmasını tercih ediyorsanız, ocaktan hemen alın. Patates üzerine az karabiber serperek sıcak servis yapalım.

haberler