2 Şubat 2012 Perşembe

Çikolatali Krep Tarifi

Malzemeler:
1 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
0.5 Su bardağı su
2 Yumurta
0.5 Çay kaşığı tuz
Çokokrem
Margarin

Hazırlanışı:
Un, süt, yumurta, tuz ve su karıştırılır.
Böylelikle krep hamuru elde edilmiş olur.
Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarin tavada gezdirilir (Margarin ne az ne de çok olacak, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir).
Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alınarak tavaya yayılır.
Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplaması sağlanır.
Bir tarafı piştikten sonra çevrilerek diğer tarafı da pişirilir.
Hazırlanmış krebin içine bir yemek kaşığı çokokrem fotoğraftaki gibi ortasına konularak katlanır.
Çokokremi krep sıcakken koyarsanız çokokrem daha rahat yayılır.
İsterseniz krebi katladıktan sonra üstüne toz halinde antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.
Yukarıdaki malzemelerden yaklaşık 6 adet krep hazırlanmaktadır.

0 Yorum Ekle:

haberler