MALZEMELER
1 su bardağı kuru börülce
1/2 demet maydonoz
4 taze soğan
1/4 demet dereotu
1 kırmızı dolmalık biber
3-5 kornişon turşu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1
limon suyu
Sumak
Tuz
YAPILIŞI
Akşamdan ıslattığımız börülceleri, üzerini geçecek kadar su ilave edip tencerede biraz haşlayıp süzüyoruz. Daha sonra limon suyu ilave ettiğimiz
suda 20 dakika tekrar haşlayıp suyunu süzüyoruz. Biberleri, turşuları
küp küp doğruyoruz. Dereotu, maydonoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz.
Hepsini börülce ile harmanlayıp, zeytinyağı, limon
suyunun kalanı, tuz ve sumağı karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)