18 Şubat 2012 Cumartesi

Mini Pizza Tarifi

Eğer bir anda hiç beklemediğiniz birisi size misafirliğe gelirse ne yapacağınızı bilemezsiniz.Elinizde hiçbir şey yoktur.Konuğunuza da rezil olmak istemiyorsunuzdur.Hemen çocuğunuzu bakkala gönderir kek,bisküvi gibi şeyler aldırırsınız.Artık bunu yapmanıza gerek yok.Aşağıdaki tarifi uygulayarak sizde evinizdeki misafirlerinize mini pizza yapabileceksiniz.Çayın yanında çok güzel gittiğini belirtmem lazım.

Malzemeleri:
Üç su bardagi un (500 gr)
1/2 cay bardagi cicek yagi
Birpaket kuru maya
Bir adet yumurta
Bir tatli kasigi tuz
Bir corba kasigi toz seker
alabildigince su

Ic malzemesi:
kiraz domates
sivri biber
dilimlenmis cekirdeksiz yesil zeytin
kasar peyniri
hazir domates sosu
kekik

Hazırlanışı:
Karistirma kabina unu döküyoruz. Ortasini havuz seklinde aciyoruz. Icine mayayi, yumurtanin beyazini, cicek yagini, unun üzerine de tuzunu, toz sekerini serpistiriyoruz.
Havuzun ortasindaki mayayi az miktarda su ile eritiyoruz ve yeterince su ile kulak memesi kıvaminda bir hamur hazirliyoruz. Hamuru iyi bir sekilde yoguruyoruz. Ceviz büyüklügünde bezeler halinde kesiyoruz. Yaglanmis (ben yagli kagit serdim tepsiye) bir firin tepsisine siralayip, parmak uclariyla bastirarak bezeleri yassilastiriyoruz.
Üzerine yumurta sarisi (ben yumurta kullanmadim ve domates sosundan sürdüm) sürüyoruz. Ayrica üzerine istenilen malzemelerden (domates, sucuk, zeytin, sivri biber ve kasar peyniri rendesi) koyup, tepsi mayasi geldiktan sonra 200 derece isitilmis firinda yaklasik 10 dakika kadar pisiriyoruz.

NOT: Altlari daha guzel kizarsin diye 10 dakikadan fazla sure tutabilirsiniz.

Afiyet Olsun

İlgili Aramalar: mini pizza tarifi , mini pizza tarifleri , resimli mini pizza tarifi , minik pizza tarifi , mini pizza oktay usta , mini pizza yapımı , oktay usta pizza tarifleri resimli , oktay usta pizza yapımı , pizza tarifleri resimli , pizza tarifi oktay usta , pizza pizza

0 Yorum Ekle:

haberler