18 Şubat 2012 Cumartesi

Bakla Yemeği Tarifi

Malzemeler:
Bir kilo taze bakla
İki adet soğan
Bir yemek kaşığı salça
İki çay kaşığı kırmızı tozbiber
tuz
Bir tatlı kaşığı toz şeker
yarım limonun suyu( isterseniz)
Üç su bardağı kaynar su
Bir çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın.
Soğanşları yemeklik doğrayın.
Sıvıyağı tencereye alın.
Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

İlgili Aramalar: iç bakla yemeği , kuru bakla yemeği , bakla yemeği nasıl yapılır , bakla yemeği tarifi , bakla nasıl pişirilir , zeytinyağlı bakla yemeği , bakla yemeği tarifi oktay usta , enginarlı bakla yemeği , taze bakla yemeği , oktay usta bakla yemeği , taze bakla yemeği tarifi , zeytinyağlı bakla yemeği tarifi , bakla tarifi , bakla içi yemeği , bakla yemeği oktay usta , bakla yemeği tarifleri , yeşil bakla yemeği , iç bakla yemeği tarifi

0 Yorum Ekle:

haberler