16 Mart 2011 Çarşamba

Aglayan Pasta

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta


pasta tarifleri , pasta resimleri , en lezzetli pasta tarifleri



Cok güzel aglayan pasta bir cok yerde vardır herkes yemiştir merak etmiştir nasıl yapılıyor die ama sormamıştır unutmuştur vss yada sorupda cevap alamamışlardır işte onların merakını gidecerek olan tarifle karşınızdayız ve o tarif:))


Malzemeler :
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Ayrıca;
1,5 su bardağı soğuk süt (keki ıslatmak için)
Kreması İçin;
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Çikolata Sosu İçin;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı toz şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
ya da;
1 çay bardağı süt kreması
1 paket bitter çikolata
(Krema ısıtılır ve çikolata parçaları eklenip, eriyinceye kadar karıştırılır. Soğuyunca pastanın üzerine gezdirilir.)

Yapılışı:
Toz şeker ve yumurtalar krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış bir fırın kabına dökülür; önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkarılan kekin üzerine soğuk süt gezdirilir ve soğumaya bırakılır. Krem şanti sütle çırpılıp hazırlanır ve buzdolabında bekletilir.
Çikolata sos için verilen malzemeler bir tencerede karıştırlır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. 2-3 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan kekin üzerine kremşanti yayılır; sonra da hazırlanan çikolatalı sos gezdirilir. Buzdolabında bir süre dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
aglayan pasta

1 Yorum Ekle:

Yönetici dedi ki...

Ben yeni sahibiyim.Bunları hep eski sahibi kasmış.Ben elimden geldiğince özgünleştirerek yazıyorum.

haberler