22 Ocak 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlılar çoğumuzun evinde sık sık pişen lezzetler sanırım. Çoğu zaman ana yemeklerin yanında salata olarak pişirdiğim zeytinyağlıları, yaz aylarında sıcakların artmasıyla ana yemek olarak tercih ediyorum ben. Yaz günlerimin favori sebzesi ile hazırladığım Zeytinyağlı Taze Fasulyenin yanında birde pilav olunca işte size bu sıcaklarda en kral akşam yemeği…
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler
•    1 kg taze fasulye
•    1 soğan
•    2 domates
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    1 diş sarımsak
•    ½  su bardağı zeytinyağı
•    1 tatlı kaşığı tozşeker
•    1 su bardağı sıcak su
•    Tuz
Yapılışı
1.    Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın ve bol suyla yıkayıp boyuna ikiye kesin.
2.    Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
3.    Sarımsağı küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
4.    Salçayı ilave edip 2 dakika daha kavurun.
5.    Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
6.    Domatesleri ve taze fasulyeyi tencereye ekleyip, domatesler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
7.    Sıcak su, toz şeker ve tuz ilave edip, harlı ateşte pişirin.
8.    Hafif ılındıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler