22 Ocak 2011 Cumartesi

Barbunya Pilaki

Barbunya çok doyurucu ve lezzetli bir besin olmasının yanında cilde de çok faydalıdır. Benim barbunyanın en çok sevdiğim hali ise Barbunya Pilakisidir. Bu nedenle bu tarifimde sizinde beğeneceğinizi düşündüğüm bu pilaki tarifini paylaşmak istedim...
Barbunya Pilaki
Malzemeler
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    2 su bardağı sıcak su
•    500 gr ayıklanmış barbunya
•    1 soğan
•    1 patates
•    1 diş sarımsak
•    ½ limonun suyu
•    1 havuç
•    1 tatlı kaşığı salça
•    ½ demet maydanoz
•    1 çay kaşığı toz şeker
•    Tuz
Üzeri İçin
•    Taze kekik
Yapılışı
1.    Soğanı küp şeklinde doğrayın.
2.    Tencerede zeytinyağını ısıtın ve doğradığınız soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
3.    Sarımsağı rendeleyin ve soğanlara ilave edip 2 dakika daha kavurun.
4.    Patatesleri küp, havuçları yuvarlak şekilde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ilave edin.
5.    Tuz, şeker ve limon suyu ile tatlandırın.
6.    Sıcak suyu ve doğranmış maydanpzu ekleyip kapağını kapatın.
7.    Kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
8.    Piştikten sonra 15 dakika dinlendirin ve servis tabağına aktarın.
9.    Üzerini kekikle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler