Çok hafif, çok pratik fakat bir o kadar da lezzetli bir tarif var sırada. Canınız tatlı birşeyler çektiğinde, çocuklar pasta diye tutturduğunda, aniden çıkagelen misafirleriniz olduğunda bu pasta aklınızın bir köşesinde olmalı mutlaka.
Malzemeler
• 12 kedidili bisküvi
• 1 paket muzlu puding
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı dövülmüş fındık
• 1 muz
• 60 gr çikolata
Islatmak İçin
• 1.5 çay bardağı süt
• 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
1. Tozşekeri 1.5 çay bardağı süte ekleyip, kedidili bisküvileri şekerli süte batırıp çıkarın.
2. Arzu ettiğiniz servis kaselerinizin tabanına 2-3 adet ıslatılmış bisküvilerden yerleştirin.
3. Muzlu pudingi süt ile orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve ılınmasını bekleyin.
4. Ilındıktan sonra kedidili yerleştirdiğiniz kaselere paylaştırarak buzdolabında 1-2 saat soğumasını bekleyin.
5. Muzu verev şekilde doğrayıp pudinglerin üzerine dizin ve fındık serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Pastanızın üzerini çikolata parçacıklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder