25 Ocak 2011 Salı

Kuru Kayısı Kompostosu

İftar sofralarında tamda böyle bir lezzete ihtiyaç var diye düşünüyorum. Yemekleri hazmetmemizi kolaylaştıracak damak zevkimize uygun hafif ve serin tatlara yer vermemiz gerekiyor sofralarımızda. Kayısı hem sağlığa çok faydalı hemde lezzetli bir meyvedir. Tazesini olduğu gibi yerim ama kurusunu nefis kayısı kompostosuna dönüştürürüm genellikle… Sizde evdeki kuru kayısıları, iftar sofralarınız için hafif ve serin tatlara dönüştürmek için kullanabilirsiniz bu tarifimle…
Kuru Kayısı Kompostosu
Malzemeler
•    30 adet kuru kayısı
•    8 su bardağı su
•    1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı
1.   Kuru kayısıları 8 su bardağı suyun içine koyup bir gece bekletin.
2.   Bekleme süresinin sonunda kendi suyuyla 25 dakika kaynatın.
3.   Şekeri ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
4.   Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğutun.
5.   Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz taze kayısı ile de hazırlayabilirsiniz ve hazır krema eşliğinde servis edebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler