17 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Sebzeli Bonfile Tarifi



FIRINDA SEBZELİ BONFİLE


fırında sebzeli bonfile
MALZEMELER
1 kg. bütün bonfile
1 orta boy sogan (ince kiyilmis)
100 gr. pirasa (ince uzun kiyilmis)
3 dis sarmisak (dövülmüs)
3 dis sarmisak (bütün)
6-7 iri boy mantar, dilimlenmis (200 gr.)
100 gr. tatli kirmizibiber veya közlenmis kirmizibiber
2 çorba kasigi soya sosu
1 çorba kasigi biberiye
1 çay kasigi kurutulmus adaçayi
4 çorba kasigi zeytinyagi

YAPILIŞI
Temizlenmis bütün bonfileyi ortasindan uzunlamasina keserek ikiye ayirin
ve içini açin. Bonfilenin disina ve iç yüzüne 2 çorba kasigi zeytinyagini
firçayla iyice sürerek yedirin. Bonfilenin açtiginiz iç kisimlarina yarim çorba
kasigi biberiye ve 1 çay kasigi adaçayini yayarak serpin. 3 dis sarmisagi
bonfilenin degisik yerlerine saplayin. Bonfileyi bu halde buzdolabinda 1
saat bekletin. Sogan, dövülmüs sarmisak, kirmizi dolmalik biber, pirasa ve
mantari, 2 çorba kasigi zeytinyagi ile sogan ve pirasa iyice ölene kadar
sote edin. Soya sosu, tuz ve karabiberi de katarak 2 dk. daha sote edin.
Bu karisimi bonfilenin içine koyun. Bonfilenin açilan 2 ucunu üst üste
kapatin ve kürdanlarla tutturun. Önceden 175 °C`de isittiginiz firinda 45
dk. kadar pisirin. Pismis bonfileyi kürdanlarini çikartip, dilimleyerek servis
yapin.
 

0 Yorum Ekle:

haberler