5 Aralık 2012 Çarşamba

Fener Balığı Buğulama Tarifi






FENER BALIĞI BUĞULAMA

fener balığı buğulaması
MALZEMELER
1 kg. fener baligi (fileto çikarilmis)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy sogan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardagi zeytinyagi
1 dissarmisak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yapragi

YAPILIŞI
Baliklari yikadiktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin
kabuklarini soyup, halka halka dograyin. Dilimlenmis domatesleri
baliklarin üzerine yerlestirin. İnce dogranmis biber ile halka seklinde
dogranmis sogani baliklarin üzerine serpistirin.Bir kabin içinde zeytinyagi
limon suyu, tuz ve karabiberi karistirip, baligin üzerine dökün. Birkaç defne
yapragi da ilave ederek tencerenin kapagini kapatin.Orta hararetli ateste
20-25 dakika kadar pisirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabagina alin.
Fener bugulamanin üzerine kiyilmis maydanoz serperek servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler