29 Kasım 2012 Perşembe

Üzümlü Çörek Tarifi







KURU ÜZÜMLÜ ÇÖREK
kuru meyveli çörek
MALZEMELER
Hamuru için :
450 gr un (3.5 su bardagi)
1 Çay kasigi tuz
2 Çorba kasigi ayçiçek yagi
3 Çorba kasigi esmer seker
1 Paket maya
2 Adet yumurta
Iç malzemesi :
1 Çorba kasigi ayçiçek yagi
50 gr esmer seker (3 çorba kasigi)
100 gr karisik kuru meyve
Üzerine sürmek için 2 çorba kasigi sicak sekerli su

YAPILIŞI
23 santimlik kare bir kek kalibini yaglayin. Hamur için gerekli olan malzemeleri
derin bir kabin içine koyup iyice yoğurun. Daha sonra kabin üzerini bir bez ile
örterek yaklasik 1 saat kadar bekletin. Iç malzemesini karistirin.  Hamuru 35
santimlik bir kare seklinde açin, meyveli karisimi üzerine yayin ve rulo seklinde
sarin. Rulo seklindeki hamuru 9 esit parçaya kestikten sonra yaglanmis kare kek
kalibina dizin ve 200 dereceli firinda 25 dakika pisirin. Hamur sicakken üzerine
sekerli suyu dökün. 15 dakika beklettikten sonra servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler