22 Kasım 2012 Perşembe

Enginar Çorbası Tarifi





ENGİNAR  ÇORBASI
enginar çorbası
MALZEMELER
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardagi su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi tereyagi
3 Su bardgi sicak et suyu
Yarim demet dereotu
1 Çorba kasigi süt kremasi
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kasigi kirmizi tozbiber, tuz

YAPILIŞI
Taze enginarlari temizleyip limon suyu ilave edilmis 2 su bardagi suda
haslayip delikli kepçe ile ayri bir tabaga alin. 1.5 çorba kasigi tereyagini
kizdirip, unu pembelesinceye kadar karistirarak kavurun. Sicak et suyunu
ve enginari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin. Enginarlari ve kiyilmis
dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumusayinca süt
kremasi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pisirin. Kalan
tereyagini kizdirip, kirmizi tozbiberi kavurun. Çorbanin üzerine
gezdirerek döküp kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler