17 Ekim 2012 Çarşamba

Orman Kebabı







Orman Kebabı
orman kebabı tarifi
MALZEMELER
350 gr koyun eti
5 adet büyük patates
3 adet orta büyüklükte havuç
5 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 çay bardağı iç bezelye
1 çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 - 2,5 Su bardağı su
YAPILIŞI
Et,  kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar  iri iri doğranır. Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür). Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır. Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir. Sonra  ılık su eklenir,  ağzı örtülür .  İçindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir. Et iyice yumuşayınca patates, havuç ve iç  bezelye katılarak pişirmeye devam edilir. Sebzeler de pişince en son tuz ve kekik serpilip bir iki defa karıştırılır. Servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.

0 Yorum Ekle:

haberler