15 Ekim 2012 Pazartesi

Köri Soslu Tavuk Tarifi

KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ


köri soslu tavuk tarifi



MALZEMELER :

  • 1 Bütün tavuk göğsü
  • 1 Çay bardağı soğuk süt
  • 10 Adet taze kültür mantarı
  • 2 Adet kuru soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı un
  • 1 Tatlı kaşığı köri baharatı
  • Tuz
  • Yeteri kadar su
  • Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI :

Bütün tavuk göğsünü küçük parçalar halinde kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tencereye yağı koyarak kuru soğanı kavurun. Daha sonra kuşbaşı doğranan tavuk etini ilave edin. Üzerine doğranmış kültür mantarını ve sarımsağı ilave edin. Karışımı bir süre daha kavurun. Üzerine un ilave edin. Biraz çevirip soğuk süt ilave edin. Daha sonra yeteri kadar su, tuz ve köri ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

www.lezzetarifleri.blogspot.com

0 Yorum Ekle:

haberler