3 Ekim 2012 Çarşamba

Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi





DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
damla sakızlı muhallebi tarifi

MALZEMELER :

6 su bardağı süt
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
1 poşet damla sakızı(dövülmüş)
1 paket vanilya(dilerseniz)
üzerini süslemek için ;
renkli şekerler veya antep fıstığı,çikolata sos..

YAPILIŞI :
Öncelikle muhallebi yapacağımız tencereye sütü, unu, şekeri koyup hızlı ateşte 
çırpma teli ile kaynayana kadar (göz göz olana kadar) sürekli karıştırıyoruz. 
Kaynamaya başladığında margarini, vanilyayı ve dövülmüş damla sakızı ilave edip 
5 dakika kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra 
mikserle yaklaşık 5 dakika çırptıktan sonra kaselere döküp üzerini dilediğimiz 
malzemeyle süslüyoruz, afiyet olsun.
haberler