26 Eylül 2012 Çarşamba

Üç Katlı Salata Tarifi

üç katlı salata , üç katlı salata tarifi , üç katlı salata tarifleri
Üç Katlı Salata

MALZEMELER
1 Büyük Atom Salata
1 Demet Taze Sogan
500 gr Mayonez
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi
450 gr Bezelye (dondurulmus)
350 gr Kasarpeyniri
400 gr Pastirma

YAPILIŞI
Atom salatayi ayiklayip ince ince dograyin. Yikayip suyunu süzdükten
sonra büyük bir kaseye alin. Taze sogani yikayip ayikladiktan sonra ince
halkalar halinde dograyin. Sogan halkaIarini salatanin üzerine serpin.
Mayonezi zeytinyagi ile birlikte bir kaseye alip çirpin. Ardindan salatanin
üzerine dökün ve bir biçakla üzerini düzeltin.
Dondurulmus bezelyenin çözülmesini beklemeden mayonezin üzerine
serpin. Peyniri rendenin iri kismi ile rendeleyip bezelyenin üzerine serpin.
Pastirmayi yagsiz bir tavada hafifçe kizartin. Bir mutfak havlusunun
üzerine alip yagini çektirin. Pastirma dilimlerini peynirin üzerine yerlestirin.
Salata kasesinin üzerini bir alüminyum folyo ile örtüp 12 saat
buzdolabinda bekletin.

0 Yorum Ekle:

haberler