25 Eylül 2012 Salı

Çeşminigar Çorbası Tarifi


Çeşminigar Çorbası

MALZEMELER
1 su bardagi kirmizi mercimek
4 su bardagi su
1,5 su bardagi süt
2 yumurta sarisi
1/4 limon suyu
2 çorba kasigi margarin
2 sogan

YAPILIŞI
Incecik dogranmis soganlari 2 çorba kasigi margarinde pembelesene kadar
kavurun. Soganlar pembelesince, unu ilave ederek un sararana kadar
kavurun. Mercimekleri ayiklayip tencereye alin. 5 bardak su ve et suyu ile
tuz ilave ederek mercimekler yumusayana kadar pisirin. Çorbanizi atesten
aldiktan sonra süzgeçten geçirin. Çorbayi yeniden agir ates üzerine alin.
Diger yanda yumurta sarilarini çirparak limon suyu ile karistirin. Tencereye
önce sütü daha sonra yumurta sarilarini azar azar ve sürekli karistirarak
ilave edin. Çorbayi bir tasim kaynatarak atesten alin. Isterseniz küçük bir
tavada çok az margarini eritip küp seklindeki ekmekleri kitirlasana dek
kavurduktan sonra çorbayla birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

haberler