8 Ağustos 2012 Çarşamba

Soya Etli İç Pilav Tarifi

Soya Etli İç Pilav

MALZEMELER
20 gr soya eti (ilik su içinde en az 20 dakika bekletilmis)
1 çay bardagi pirinç
1 tatli kasigi kus üzümü
1 orta boy kuru sogan
1 yemek kasigi çam fistigi (dolmalik fistik)
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçin
1 su bardagi soya eti suyu
2 yemek kasigi tereyag
1 tatli kasigi soya yagi
1 demet dereotu
1/4 çay kasigi karabiber
1/4 çay kasigi tuz

YAPILIŞI
Soya yaginda önce çam fistigini bes dakika kavurun, üzerine ince kiyilmis
sogani ekleyin. Soganlarin rengi hafif koyulastiginda, iyice yikadiginiz
pirinci süzerek üzerine ilave edin. Kavurma islemine pirinçler matlasincaya
kadar devam edin. Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu
çekene kadar pisirin, altini kapatmadan önce iyice yikadiginiz kus üzümünü
ekleyin, yenibahar, tarçin, tuz ve karabiberle tatlandirdiktan sonra ocagi
kapatin. 20 dakika dinlendirin, çok ince kiydiginiz dereotu ile karistirarak
servis yapin.
haberler