16 Ağustos 2012 Perşembe

Fırında Peynirli Lahana Tarifi

Fırında Peynirli Lahana


MALZEMELER
1 orta boy lahana
2 sogan
2 çorba kasigi margarin
200 gr kiyma
1 su bardagi su
1 çorba kasigi domates salçasi
4 yumurta
1 su bardagi süt
1.5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 çay kasigi kirmizi pulbiber
Tuz
 
YAPILIŞI
Lahanayi temizleyip yapraklarini tek tek yikayin. Süzüp parmak
kalinliginda seritler halinde dograyin. Soganlari halka halka dilimleyip
margarinde pembelestirin. Kiymayi ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su
bardagi suyu ilave edip karistirin. Kiymali sos koyulasmaya baslayinca
kirmizi pulbiber serpin ve atesten alin. Salçayi biraz su ile ezerek
kavrulmus kiymaya ekleyip karistirin. Firin kalibini yaglayip lahanalari yayin.
Üzerine kiymali karisimi döseyin. Önceden isitilmis 150 dereceye ayarli firina
verip lahanalar yumusayincaya kadar pisirin. Yumurtalari genis bir kasede çirpin
ve süt ekleyip iyice karistirin. Lahanayi firindan çikarip hazirladiginiz sosu üzerine
gezdirin. Rendelenmis kasar peynirini kalibin hertarafina esit olarak serpin. 150
dereceye ayarli firinda 30 dakika daha pisirin. Dilimleyip sicak olarak servis yapin.
haberler