5 Ağustos 2012 Pazar

Beşamelli Börek Tarifi

Beşamelli Börek


MALZEMELER
1 adet yufka
125 gr salam ya da jambon
125 gr dil peyniri
1 adet yumurta

Besamel sos için;
60 gr margarin
60 gr un

YAPILIŞI
Yufkayi düzgün bir yere yayin. Besamel sosu hazirlamak için un ve yagi
hafif kavurun. Sütü devamli karistirarak azar azar ilave edin. Hazirladiginiz
besamel sosu, yufkanin yarisina, spatulayla ekmege sürer gibi sicakken
sürün. Yufkanin diger yarisini besamel soslu yufkanin üzerine gelecek
sekilde kapayin. Besamel soslu yufkayi 8 esit parçaya bölün. Salam veya
jambon ve dil peynirini küçük küçük dograyin ya da rendeleyin. Bu
malzemeyi yufka dilimlerinin içine koyup, kalinca bir sigara böregi sarar
gibi sarin. Besamelli börekleri, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayip
kizgin ve bol yagda kizartin.
Afiyet olsun...
haberler